Restaurace „s duší“ v širším centru Prahy

Možná hledáte právě teď v době vánočního shonu místo, kde byste mohli najít klid a také něco dobrého. Takové místo se nachází překvapivě kousek od samotného srdce hlavního města, v klidné ulici na Královských Vinohradech.

Když Michal Pagáč svou restauraci La Farma otvíral, chtěl, aby zde byla jedinečná a neopakovatelná atmosféra. Postavil ji nejen na kvalitních surovinách, ale i na otevřeném lidském přístupu personálu k zákazníkům. Tato filosofie se odrazila i v názvu restaurace. Je úzce spjat s farmáři, lidmi, kteří do restaurace denně dodávají svoje produkty vypěstované s láskou a respektem k přírodě. „La“ zní hravě uvolněně, protože právě taková restaurace Praha Vinohrady v Čáslavské ulici je.

Vaří se tady nejen tradiční česká kuchyně, ale také mezinárodní, která české strávníky oslovuje. Když si zákazníci objednají salát, jsou v něm sladká rajčata s chutí, kterou důvěrně známe ze zahrádek našich babiček. A právě kvalita je to, co do La Farmy lidi láká.

Začátky nebyly rozhodně jednoduché. Do restaurace La Farma sice přišli někteří kolegové z bývalého pracoviště Michala Pagáče, ale pracovní kolektiv, který by bezchybně fungoval, bylo třeba najít a vybudovat. Měsíc po otevření přišla pohroma v podobě požáru, při kterém vyhořel celý interiér a za své vzalo vybavení kuchyně i zásoby. Naštěstí se našli dobří lidé, kteří Michala Pagáče ve chvíli nejtěžší podpořili a podali mu pomocnou ruku. Byli to nejen majitelé mini pivovarů, kteří zdarma poskytli svoje pivo, ale také majitelé okolních restaurací, kteří oslovili svoje stálé zákazníky a poslali je do podniku La Farma. Lidé ze sousedství pomohli i jinak, Michala povzbudili a on se doslova zvedl z popela a vysněnou restauraci znovu otevřel.

Přijďte tedy ochutnat, co tým La Farmy vaří. Denně se podává menu, tvořené vynikající domácí polévkou a čtyřmi hlavními chody. Mimo dobu oběda jsou v nabídce předkrmy, polévky, zeleninové saláty, speciality z masa pro gurmány i vegetariány. Milovníky sladkostí určitě osloví dezerty.

Rodinná restaurace má kapacitu 35 až 40 osob, je připravena na pořádání rodinných oslav, promocí, smutečních hostin, večírků a firemních rautů. Zajistí i akce mimo provozovnu, v prostorách domácnosti nebo firmy, a to až pro sto osob.