Sádrokarton se hodí do ložnice, koupelny i sklepa

Stavební práce, zateplení budov, vybudování hrubé stavby, instalaci sádrokartonů, rekosntrukce domů, bytů a koupelen, a také výkopové, bourací, demoliční, instalatérské práce a stavby plotů provádí už od roku 1990 firma Aloize Kiše z Orlové. Zákazníci se mohou spolehnout na to, že firma provede kompletní stavební práce včetně základů a základových desek, zhotoví hrubou stavbu, zateplí fasádu, udělá omítky a obklady, položí dlažbu. Mezi její zákazníky patří zejména ti, kteří chtějí zrekonstruovat svůj dům nebo byt.

Sádrokartony se používají většinou na příčky, stropní podhledy a tzv. suché podlahy. Vyrábějí se v různých rozměrech, k jejich největším výhodám patří nízká hmotnost a jednoduchost montáže. Sádrokarton je dobrý zvukový izolant, vzdoruje dobře ohni a dá se recyklovat. Nevyužité SDK desky je možné odvézt do sběrného dvora. Základní bílý sádrokarton je označen zkratkami BKB nebo RB, hodí se na jednoduché konstrukce interiérových příček, předstěny nebo stropní podhledy pokojů, neobsahuje žádné příměsi. Impregnovaný zelený sádrokarton si poradí i s vyšší vlhkostí, je určený do kuchyní, sušáren, koupelen, toalet a sklepů. Lze na něj nalepit obklady nebo ho opatřit stěrkou a povrchovým nátěrem. Označuje se zkratkou GKBI nebo RBI. Ohni dobře odolává protipožární růžový sádrokarton, uplatnění nachází při obložení trámů v blízkosti komínů, kolem krbů a šachet, kterými jsou vedeny elektroinstalace. Značí se zkratkami GKFI a RFI. Modrá akustická deska v kombinaci s minerální izolací tlumí hluk lépe než stěna z dutinových cihel o tloušťce 20 centimetrů.

O přednostech rekonstrukce umakartového jádra se přesvědčí každý, kdo se do ní pustí. Velkým nedostatkem umakartu je nejen šíření hluku, jeho povrchové vrstvy jsou nedokonalé z estetického i hygienického hlediska. Celé bytové jádro panelového bytu je proto vhodné nahradit novou konstrukcí a spolu s ním opravit i podlahy a technické zařízení včetně rozvodů. Výsledkem je pěkné a pohodlné bydlení.