Vztah ke gastronomii se v rodině dědí

Podnikání a vztah k obchodu a gastronomii se v rodině Ježdíkových dědí z generace na generaci. Základy byly založeny už před rokem 1989 Františkem Ježdíkem a jeho ženou Marií, po roce 1990 začal ve středních Čechách na okrese Praha – západ podnikat jejich syn František s manželkou Boženou. Vyráběli bramborové lupínky, otevřeli si restauraci Na Hřišti v Čisovicích a provozovali i závodní kuchyni a kantýnu ve Vraném nad Vltavou. Bramborové lupínky později nahradila výroba masných produktů a byla vybudována restaurace Fantom v Nové Vsi pod Pleší, kde rodina provozovala také koloniál. Otevření této restaurace v roce 1995 navázalo na starou rodinnou tradici, protože v Nové Vsi pod Pleší už za první republiky podnikali Františkovi prarodiče. Jak šel čas, byly některé aktivity utlumeny, jiné se zase objevily. V roce 2004 bylo otevřeno občerstvení U Závory na Staré Živohošti a později jídelna GAFA v Praze. Kolem roku 2013 František předal podnikání svému synovi Petrovi, který stánek na Živohošti zrekonstruoval a zrenovoval. František si původně myslel, že se svými aktivitami zcela skončí a odpočine si, ale se složenýma rukama dlouho nezůstal a vrátil se do Čisovic, aby tady provozoval hospůdku Na Hřišti.

Podnikání pod názvem firmy Gymnocephalus spojuje hlavně snaha o spokojenost zákazníků a kvalitu poskytovaných služeb. Ježdíkovi si přejí, aby se k nim zákazníci stále vraceli, a to i po letech. Řídí se heslem „Nemusí pršet, stačí, když kape“, drží stále příznivé ceny, aby se v jejich provozovnách mohli najíst zákazníci ze všech společenských vrstev. Jídelna GAFA nabízí tradiční jídla, polévky a ta nejoblíbenější hlavní jídla jako je guláš, koprová omáčka, pečená vepřová kýta se špenátem, karbanátky, smažený sýr a smažený květák. V Gril Baru U Závory na Živohošti bývá veselo, grilované speciality zákazníky lákají stejně jako živá hudba a sportovní přenosy. Často se tady konají různé společenské akce a oslavy. Catering Gymnovizor nabízí služby na firemní akce, večírky, svatby a oslavy v jakýchkoliv prostorách, komerčních, firemních nebo i doma nebo na zahradě. Kuchyně je připravena na akce do dvou stovek účastníků.